90 (212) 210 10 10

Dekanın Mesajı

Dekanın Mesajı

Nişantaşı Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, 2020 yılında Sağlık Bilimleri Yüksekokulu olarak kurulmuş olup 25 Temmuz 2022 tarihinden itibaren Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak hizmet vermeye başlamıştır. 2020-2021 eğitim-öğretim yılından itibaren Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon; 2021-2022 eğitim-öğretim yılından itibaren de Dil ve Konuşma Terapisi ile Hemşirelik olmak üzere toplam 4 bölümde öğrenci kabul edilmektedir.

Sağlık Bilimleri Fakültesinin hedefi, öğrencilerimizi sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde, üniversitemiz temel değerleri doğrultusunda, güncel yenilikler ışığında, modern bilimin gerektirdiği akademik ve teknik imkanları en iyi şekilde kullanan, kendine güvenen ve hizmet bekleyenlere güven veren bireyler şeklinde topluma kazandırmaktır. 

106 bin m2 kapalı alanı ile Avrupa’nın tek çatı altındaki en büyük kampüsü olan NeoTech yerleşkemizde; Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerimizin temel disiplin dersleri ve mesleki uzmanlık dersleri için uygulamalı eğitimlerini alabilecekleri en yeni teknolojik ekipmanlar ile donatılmış 34 adet sağlık laboratuvarı bulunmaktadır. Sunulan bu imkânlar ile öğrencilerimizin, proje üreten, araştırma ve geliştirme yapan ve yaptığı çalışmalarla mesleki yeterliliğe sahip bireyler olarak yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.  

Sağlık Bilimleri alanındaki ulusal ve uluslararası uygulamalar doğrultusunda hazırlanmış olan müfredatlarımız ile öğrencilerimizin bilgi ve becerilerini geliştirerek bilimsel bilgi ve prensiplere hâkim, sorumluluk sahibi, iletişim gücü yüksek, yenilikçi, insani ve etik değerlere bağlı sağlık profesyonelleri geliştirmeyi hedeflemekteyiz.

Prof. Dr. İsmail Bülent Özçelik

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı

Apply Nişantaşı