90 (212) 210 10 10

Beslenme ve Diyetetik

Bölüm Başkanının Mesajı


Sevgili Öğrencilerimiz,

Nişantaşı Üniversitesi Ailesine ve Beslenme ve Diyetetik Bölümüne hoşgeldiniz.

Beslenme ve diyetetik son yıllarda yükselişe geçen, sağlık sektöründe ve insan yaşamında oldukça önemli bir yere sahip olan bir bölümdür. Bu bölümün amacı sağlığın korunmasında ve geliştirilmesinde, hastalıklardan korunma ve tedavide dengeli, yeterli ve sağlıklı beslenme prensiplerini öğrenerek ve benimseyerek toplumsal ve bireysel beslenme bilincinin kazandırılmasında, beslenme planlarının oluşturulması, uygulanması ve izlenmesinde görev alacak nitelikli insan gücü yetiştirmektir. Nişantaşı Üniversitesi olarak teknolojinin hızlı ilerleyişi ile geleceğin eğitim anlayışı olarak tanımlanan ve üniversitemizin benimsemiş olduğu Eğitim 5.0 modeli ile de mesleki yeterlilik, düşünme ve fikir üretme yetisi kazandırmayı hedeflemekteyiz. Çok disiplinli yaklaşım ile ekip çalışmasını benimseyebilecek, iletişim gücü yüksek, güncel araştırmaları takip ederek kendilerini sürekli yenileyebilecek yeteneklere sahip olarak yetiştirmeyi hedeflediğimiz öğrencilerimiz başarılı bir meslek hayatına sahip olacaklardır.

Maslak NeoTech Kampüsümüzde teknolojik altyapıya sahip laboratuvarlarımız ile öğrencilerimiz alanında deneyimli öğretim elemanları ile mesleki uzmanlık uygulama derslerini gerçekleştirebilmekte ve teorik derslerdeki bilgilerini pekiştirebilmektedir. NeoTech Kampüsümüzün zengin sosyal olanakları, teknolojik alt yapısının sağlayacağı mesleki ve sektörel tecrübeye ek olarak öğrencilerimizin üniversite kültürü edinerek sosyal hayata hazırlanmalarına da imkan vermekte ve destekleyici birçok olanağı da sunmaktadır.

Eğitim öğretim hayatınızda sağlıklı günlerde bir arada olmayı umut ederek tüm öğrencilerimize başarılar dilerim.

Dr. Öğr. Üyesi Kamil Serkan UZYOL

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Bölüm Başkanı

 

Hakkında


Misyonumuz

Nişantaşı Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nün misyonu, ‘‘Önce İnsan’’ yaklaşımıyla mükemmellik kültürünü benimseyen yerel ve küresel toplum sağlığının geliştirilmesine yönelik, teorik eğitimi başarıyla pratiğe dönüştüren, etik değerler doğrultusunda mesleki ve sosyal sorumlulukları yerine getiren, yenilikçi, akılcı-eleştirel, yaratıcı sağlık profesyonelleri ve bilim insanları yetiştirmektir.

Vizyonumuz

Nişantaşı Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nün vizyonu, sağlıkta güçlü bir gelecek için sürdürülebilir mükemmellik yaklaşımı ve yenilikçi bir kurum kültürü sayesinde insan, aile ve toplum sağlığının geliştirilmesine liderlik eden, mezunu olmaktan gurur duyulan, ulusal ve uluslararası düzeyde yetkin diyetisyenler yetiştirmektir.

 

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Oryantasyon Kitabı için TIKLAYINIZ.

Öğrenci El Kitabı için TIKLAYINIZ.

 

Program Müfredatı ve Bilgi Paketi


 

Program 2020-2021 Müfredatı için TIKLAYINIZ. 

Program 2023-2024 Müfredatı için TIKLAYINIZ.

Program Bilgi Paketi içerikleri için TIKLAYINIZ.

 

Oryantasyon


Beslenme ve Diyetetik Bölümü Oryantasyon Kitabı için TIKLAYINIZ.

 

Sosyal Medya


https://www.instagram.com/inu.saglikbilimlerifakultesi/

 

İletişim


0 (212) 210 10 10

Talep ve Öneriler

Help için TIKLAYINIZ.

 

 

Kulüpler


Beslenme ve Diyetetik Kulübü

 

Bölümün Amacı


Programın Eğitim Amaçları

PEA1. Bireylerin ve toplumun yaşam boyu sağlığını geliştirmek amacıyla; sağlıklı ve hasta bireylerde bilimsel temellere dayalı beslenme değerlendirmesi, tanısı, müdahalesi ve izlemini mesleki etik ilkelere uygun biçimde gerçekleştirir.

PEA2. Farklı yaş gruplarına, fizyolojik durumlara ve klinik tablolara yönelik, güncel rehber ve kanıta dayalı uygulamalar ışığında tıbbi beslenme tedavisini planlayabilen ve uygulayabilen, etkili iletişim kuran ve çok disiplinli ekip çalışmasına yatkın profesyoneller olarak görev alır.

PEA3. Toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi ve beslenme sorunlarının çözümüne yönelik ulusal ve uluslararası düzeyde beslenme politikalarının oluşturulması, uygulanması ve değerlendirilmesine katkı sağlayan girişimci ve lider bireyler yetiştirmek.

PEA4. Yaşam boyu öğrenme ilkesiyle hareket eden; mesleki bilgi ve becerilerini güncelleyen, bilimsel araştırmalar yapabilen veya yorumlayabilen, lisansüstü eğitimle akademik ya da uzmanlaşmış alanlarda ilerleyebilen mezunlar yetiştirmek.

PEA5. Kamu, özel sektör, toplum sağlığı kuruluşları, eğitim kurumları ve kendi mesleki girişimleri gibi farklı alanlarda sorumluluk alabilen, çözüm üretebilen, sosyal sorumluluk bilincine sahip diyetisyenler olarak topluma katkı sağlar.

Programın Eğitim Çıktıları

  1. Temel sağlık bilimleri, beslenme ve diyetetik alanında ileri düzeyde kuramsal ve uygulamalı bilgileri açıklar.
  2. Birey ve toplumun sağlığını korumak ve geliştirmek için beslenme ile ilgili sorunları analiz eder ve çözüm önerileri geliştirir.
  3. Beslenme tedavisi planlama ve uygulama süreçlerinde bireye özgü yaklaşım geliştirir.
  4. Besin öğeleri, besin hijyeni ve güvenliği konularında bilimsel ve etik ilkelere uygun değerlendirmeler yapar.
  5. Disiplin içi ve disiplinler arası ekip çalışması yürütebilir, sorumluluk alarak bağımsız karar verir.
  6. Toplum beslenmesi ile ilgili politikaları ve programları değerlendirir, katkıda bulunur.
  7. Beslenme eğitimi ve danışmanlığı verirken etkili iletişim ve eğitim yöntemlerini uygular.
  8. Mesleki uygulamalarda etik kuralara uygun davranır, mesleki sorumluluk bilinciyle hareket eder.
  9. Yerel ve uluslararası gelişmeleri takip ederek yaşam boyu öğrenme açısından olumlu tutum sergiler.
  10. Türkçeyi etkin kullanır, alanındaki bilgileri sözlü ve yazılı olarak aktarır; bir yabancı dili mesleki düzeyde kullanır.

Program Çıktıları

PEA1

PEA2

PEA3

PEA4

PEA5

PÇ1

x

 

 

x

 

PÇ2

x

 

x

 

x

PÇ3

x

x

 

 

 

PÇ4

x

 

 

 

 

PÇ5

 

x

 

 

x

PÇ6

 

 

x

 

x

PÇ7

 

x

x

 

 

PÇ8

x

 

 

 

x

PÇ9

 

 

 

x

x

PÇ10

 

x

x

x

 

 

Kalite Çalışmaları


Yönetim Şeması

Beslenme ve Diyetetik Bölümü yönetim şeması için TIKLAYINIZ. 

İç Paydaşlar

  • Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri
  • Beslenme ve Diyetetik Bölümü Akademisyenleri
  • Sağlık Bilimleri Fakültesi İdari Personeli
  • Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Dış Paydaşlar

  • Beslenme ve Diyetetik Bölümü Mezunları
  • Sardunya Catering
  • İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü
  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi
  • DiyetKapımda Firması

Komisyonlar

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Komisyon Listesi için TIKLAYINIZ. 

Danışma Kurulları

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Danışma Kurulu için TIKLAYINIZ. 

Laboratuvarlarımız

Beslenme ve Diyetetik Antropometri Laboratuvarı

  • Beslenme ve Diyetetik Laboratuvarı Çalışma Prosedürü için TIKLAYINIZ. 
  • Beslenme ve Diyetetik Laboratuvarı Kullanım Talimatı için TIKLAYINIZ. 

Beslenme ve Diyetetik Besin Kimyası Laboratuvarı

  • Besin Kimyası ve Analizleri Laboratuvarı Çalışma Prosedürü için TIKLAYINIZ. 
  • Besin Kimyası ve Analizleri Laboratuvarı Kullanım Talimatı için TIKLAYINIZ. 

Beslenme ve Diyetetik Uygulama Mutfağı

  • Uygulama Mutfağı Çalışma Prosedürü için TIKLAYINIZ.
  • Uygulama Mutfağı Kullanım Talimatı için TIKLAYINIZ. 

İlgili Dökümanlar

Araştırmacı Laboratuvar Kullanım Başvuru Formu için TIKLAYINIZ. 

Kurum İçi Laboratuvar Kullanımı İş Akışı için TIKLAYINIZ. 

Laboratuvar Kullanımı İş Akış Şeması için TIKLAYINIZ. 

Laboratuvar Çalışma, Güvenlik ve Bilgilendirme Formu için TIKLAYINIZ. 

Laboratuvar Kurum İçi Kullanım Başvuru Formu için TIKLAYINIZ. 

Projeler

TÜBİTAK 2209- A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı

Proje Başlığı: Proteinden zengin, antioksidan madde içeren kraker üretimi ön çalışması

Danışman: Dr. Öğr. Üyesi Kamil Serkan UZYOL

Proje Yürütücüsü: Yağmur ZENGİNSELİ (Öğrenci)

Proje Araştırmacısı: Ayşenur DOĞAN (Öğrenci)

Yönetmelik, Yönerge ve Dökümanlar

  • Sağlık Meslek Mensuplarının Serbest Meslek İcras Hakkında Yönetmeli̇k için TIKLAYINIZ 
  • Beslenme ve Diyetetik Bölümü Uygulamalı Dersler Kılavuzu için TIKLAYINIZ. 
  • Bitirme Projesi Dersi Yazım Kılavuzu için TIKLAYINIZ.
  • Bitirme Projesi Dersi Prosedürü için TIKLAYINIZ 
  • Güz dönemi 1. Rotasyon mesleki uygulama defteri için TIKLAYINIZ. 
  • Güz dönemi 2. Rotasyon mesleki uygulama defteri için TIKLAYINIZ. 
  • Bahar dönemi 1. Rotasyon mesleki uygulama defteri için TIKLAYINIZ. 
  • Bahar dönemi 2. Rotasyon mesleki uygulama defteri için TIKLAYINIZ.
  • Mesleki uygulama stajyer değerlendirme formu için TIKLAYINIZ. 
  • Mesleki uygulama giriş-çıkış imza formu için TIKLAYINIZ. 
  • Beslenme ve Diyetetik Bölümü Kitap Listesi için TIKLAYINIZ.

Koordinatörler


Unvanı-Adı ve Soyadı

Görevi

Erişim

Öğr. Gör. Hilal KONAK

ERASMUS koordinatörü

https://www.nisantasi.edu.tr/sayfa/erasmus

Dr. Öğr. Üyesi Rabia Nur Kocamış

Öğr. Gör. Hilal Konak

Klinik uygulama staj koordinatörü

 

Arş. Gör. Gamze Nur Karaca

Arş. Gör. Merve Seylan

Web sayfası koordinatörü

https://sbf.nisantasi.edu.tr/bolum/beslenme-ve-diyetetik

Dr. Öğr. Üyesi Kamil Serkan Uzyol

Dr. Öğr. Üyesi Rabia Nur Kocamış

Bologna koordinatörü

https://ebp.nisantasi.edu.tr/DereceProgramlari/Detay/1/61472/9666/932001

Dr. Öğr. Üyesi Kamil Serkan Uzyol

Dr. Öğr. Üyesi Rabia Nur Kocamış

Akreditasyon koordinatörü

 

Arş. Gör. Merve Seylan

Sosyal Medya Sorumlusu

 

 

Etkinlikler


Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü etkinlikleri için TIKLAYINIZ.

Beslenme ve Diyetetik BÖLÜMÜ ÖĞRETİM ELEMANLARI

Apply Nişantaşı