TR
Sevgili Öğrencilerimiz,
Nişantaşı Üniversitesi Ailesine ve Beslenme ve Diyetetik Bölümüne hoşgeldiniz.
Beslenme ve diyetetik son yıllarda yükselişe geçen, sağlık sektöründe ve insan yaşamında oldukça önemli bir yere sahip olan bir bölümdür. Bu bölümün amacı sağlığın korunmasında ve geliştirilmesinde, hastalıklardan korunma ve tedavide dengeli, yeterli ve sağlıklı beslenme prensiplerini öğrenerek ve benimseyerek toplumsal ve bireysel beslenme bilincinin kazandırılmasında, beslenme planlarının oluşturulması, uygulanması ve izlenmesinde görev alacak nitelikli insan gücü yetiştirmektir. Nişantaşı Üniversitesi olarak teknolojinin hızlı ilerleyişi ile geleceğin eğitim anlayışı olarak tanımlanan ve üniversitemizin benimsemiş olduğu Eğitim 5.0 modeli ile de mesleki yeterlilik, düşünme ve fikir üretme yetisi kazandırmayı hedeflemekteyiz. Çok disiplinli yaklaşım ile ekip çalışmasını benimseyebilecek, iletişim gücü yüksek, güncel araştırmaları takip ederek kendilerini sürekli yenileyebilecek yeteneklere sahip olarak yetiştirmeyi hedeflediğimiz öğrencilerimiz başarılı bir meslek hayatına sahip olacaklardır.
Maslak NeoTech Kampüsümüzde teknolojik altyapıya sahip laboratuvarlarımız ile öğrencilerimiz alanında deneyimli öğretim elemanları ile mesleki uzmanlık uygulama derslerini gerçekleştirebilmekte ve teorik derslerdeki bilgilerini pekiştirebilmektedir. NeoTech Kampüsümüzün zengin sosyal olanakları, teknolojik alt yapısının sağlayacağı mesleki ve sektörel tecrübeye ek olarak öğrencilerimizin üniversite kültürü edinerek sosyal hayata hazırlanmalarına da imkan vermekte ve destekleyici birçok olanağı da sunmaktadır.
Eğitim öğretim hayatınızda sağlıklı günlerde bir arada olmayı umut ederek tüm öğrencilerimize başarılar dilerim.
Dr. Öğr. Üyesi Kamil Serkan UZYOL
Beslenme ve Diyetetik Bölümü Bölüm Başkanı
Nişantaşı Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nün misyonu, ‘‘Önce İnsan’’ yaklaşımıyla mükemmellik kültürünü benimseyen yerel ve küresel toplum sağlığının geliştirilmesine yönelik, teorik eğitimi başarıyla pratiğe dönüştüren, etik değerler doğrultusunda mesleki ve sosyal sorumlulukları yerine getiren, yenilikçi, akılcı-eleştirel, yaratıcı sağlık profesyonelleri ve bilim insanları yetiştirmektir.
Nişantaşı Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nün vizyonu, sağlıkta güçlü bir gelecek için sürdürülebilir mükemmellik yaklaşımı ve yenilikçi bir kurum kültürü sayesinde insan, aile ve toplum sağlığının geliştirilmesine liderlik eden, mezunu olmaktan gurur duyulan, ulusal ve uluslararası düzeyde yetkin diyetisyenler yetiştirmektir.
Beslenme ve Diyetetik Bölümü Oryantasyon Kitabı için TIKLAYINIZ.
Öğrenci El Kitabı için TIKLAYINIZ.
Program 2020-2021 Müfredatı için TIKLAYINIZ.
Program 2023-2024 Müfredatı için TIKLAYINIZ.
Program Bilgi Paketi içerikleri için TIKLAYINIZ.
https://www.instagram.com/inu.saglikbilimlerifakultesi/
0 (212) 210 10 10
Talep ve Öneriler
Help için TIKLAYINIZ.
Beslenme ve Diyetetik Kulübü
Programın Eğitim Amaçları
PEA1. Bireylerin ve toplumun yaşam boyu sağlığını geliştirmek amacıyla; sağlıklı ve hasta bireylerde bilimsel temellere dayalı beslenme değerlendirmesi, tanısı, müdahalesi ve izlemini mesleki etik ilkelere uygun biçimde gerçekleştirir.
PEA2. Farklı yaş gruplarına, fizyolojik durumlara ve klinik tablolara yönelik, güncel rehber ve kanıta dayalı uygulamalar ışığında tıbbi beslenme tedavisini planlayabilen ve uygulayabilen, etkili iletişim kuran ve çok disiplinli ekip çalışmasına yatkın profesyoneller olarak görev alır.
PEA3. Toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi ve beslenme sorunlarının çözümüne yönelik ulusal ve uluslararası düzeyde beslenme politikalarının oluşturulması, uygulanması ve değerlendirilmesine katkı sağlayan girişimci ve lider bireyler yetiştirmek.
PEA4. Yaşam boyu öğrenme ilkesiyle hareket eden; mesleki bilgi ve becerilerini güncelleyen, bilimsel araştırmalar yapabilen veya yorumlayabilen, lisansüstü eğitimle akademik ya da uzmanlaşmış alanlarda ilerleyebilen mezunlar yetiştirmek.
PEA5. Kamu, özel sektör, toplum sağlığı kuruluşları, eğitim kurumları ve kendi mesleki girişimleri gibi farklı alanlarda sorumluluk alabilen, çözüm üretebilen, sosyal sorumluluk bilincine sahip diyetisyenler olarak topluma katkı sağlar.
Programın Eğitim Çıktıları
Program Çıktıları
PEA1
PEA2
PEA3
PEA4
PEA5
PÇ1
x
PÇ2
PÇ3
PÇ4
PÇ5
PÇ6
PÇ7
PÇ8
PÇ9
PÇ10
Yönetim Şeması
Beslenme ve Diyetetik Bölümü yönetim şeması için TIKLAYINIZ.
İç Paydaşlar
Dış Paydaşlar
Komisyonlar
Beslenme ve Diyetetik Bölümü Komisyon Listesi için TIKLAYINIZ.
Danışma Kurulları
Beslenme ve Diyetetik Bölümü Danışma Kurulu için TIKLAYINIZ.
Laboratuvarlarımız
Beslenme ve Diyetetik Antropometri Laboratuvarı
Beslenme ve Diyetetik Besin Kimyası Laboratuvarı
Beslenme ve Diyetetik Uygulama Mutfağı
İlgili Dökümanlar
Araştırmacı Laboratuvar Kullanım Başvuru Formu için TIKLAYINIZ.
Kurum İçi Laboratuvar Kullanımı İş Akışı için TIKLAYINIZ.
Laboratuvar Kullanımı İş Akış Şeması için TIKLAYINIZ.
Laboratuvar Çalışma, Güvenlik ve Bilgilendirme Formu için TIKLAYINIZ.
Laboratuvar Kurum İçi Kullanım Başvuru Formu için TIKLAYINIZ.
Projeler
TÜBİTAK 2209- A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
Proje Başlığı: Proteinden zengin, antioksidan madde içeren kraker üretimi ön çalışması
Danışman: Dr. Öğr. Üyesi Kamil Serkan UZYOL
Proje Yürütücüsü: Yağmur ZENGİNSELİ (Öğrenci)
Proje Araştırmacısı: Ayşenur DOĞAN (Öğrenci)
Yönetmelik, Yönerge ve Dökümanlar
Unvanı-Adı ve Soyadı
Görevi
Erişim
Öğr. Gör. Hilal KONAK
ERASMUS koordinatörü
https://www.nisantasi.edu.tr/sayfa/erasmus
Dr. Öğr. Üyesi Rabia Nur Kocamış
Öğr. Gör. Hilal Konak
Klinik uygulama staj koordinatörü
Arş. Gör. Gamze Nur Karaca
Arş. Gör. Merve Seylan
Web sayfası koordinatörü
https://sbf.nisantasi.edu.tr/bolum/beslenme-ve-diyetetik
Dr. Öğr. Üyesi Kamil Serkan Uzyol
Bologna koordinatörü
https://ebp.nisantasi.edu.tr/DereceProgramlari/Detay/1/61472/9666/932001
Akreditasyon koordinatörü
Sosyal Medya Sorumlusu
Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü etkinlikleri için TIKLAYINIZ.